KORT OM EMANO PROJEKTET

Velkommen til Emano Projektet!

Emano Projektet handler om at bruge  Pulserende Negativ Tryk-behandling (INP) som en bedre symptombehandling af muskelkramper og spasticitet mennesker med multipel sklerose (MS).

Ny forskning har vist, at Intermitterende Negativ Tryk-behandling (INP) kan være en effektiv og skånsom behandling af en række symptomer, som er forbundet med multipel sklerose.

Emano projektet skal være med til at indsamle tidlig erfaring og feedback, som skal understøtte den løbende kliniske forskning, og på sigt gøre behandlingen tilgængelig for alle.

Sådan fungerer Intermitterende Negativ Trykbehandling og FlowOx

Intermitterende Negativ Tryk-behandling er ikke noget nyt, det blev oprindelig udviklet til behandling af dårlig blodcirkulation. Men med FlowOx, som er udviklet af Otivio, er det nu muligt at foretage behandlingen i hjemmet og på egen hånd.

Princippet er ret enkelt, en pumpe skaber et let undertryk, ved at suge ca. 5% af luften ud af en trykkammerstøvle i 10 sekunder, derefter slippes trykket i 7 sekunder og så gentages proceduren igen og igen. Man skal sidde med støvlen på i sammenlagt en time om dagen og man kan frit vælge at gøre det hele på en gang eller i flere intervaller hen over dagen, som det nu passer ind i hverdagen.


Tilmelding til Emano nyhedsbrev


Tilmeld dig Emano’s nyhedsbrev og hør nærmere om Emano projektet.
Du kan også tilmelde dig ventelisten til en gratis prøveperiode med FlowOx.

FlowOx™ kan være en ny lavrisikometode til behandling af muskelkramper og spasticitet

Patient 0: Det hele startede med “Laura”

Tilbage i november 2019 deltog Laura i et møde på Otivio-kontoret i Oslo, Norge. Hun var nysgerrig på FlowOx og virksomheden.

Hvad vi ikke vidste på det tidspunkt var, at Laura var blevet diagnosticeret med Relapsing Remitting Multiple Sclerosis i 2000, og et af hendes vigtigste konstante symptomer er, hvad hun omtaler som “kramper”, især “kramper over natten” i hendes ben, som er smertefuldt og forhindrer hende i at sove hele natten. Da hun lærte om FlowOx’s positive effekt på bensmerter hos PAD-patienter, stillede hun det åbenlyse spørgsmål:

Tror du det kan virke på mine “kramper” og bensmerter?

Vi var meget skeptiske, faktisk sagde vi nej!

Men Laura var vedholdende, og efter at have konsulteret sin neurolog, som skulle godkende, at hun prøvede enheden, da FlowOx endnu ikke er godkendt til MS, tog hun hjem for at prøve udstyret.

Laura ringede til kontoret et par dage senere og fortalte, at hun for første gang i årevis havde sovet igennem natten uden problemer, og at hun endelig havde fundet en løsning på sine problemer. Vi lykønskede hende og var glade for, at det lykkedes for hende!

EXCITE International: Tidlig teknologievaluering

Efter Lauras feedback bad vi EXCITE International om at udføre en sundhedsteknologievaluering af FlowOx i relation til MS.

EXCITE International er et globalt, ikke-for-profit-samarbejde af eksperter, der hjælper virksomheder som vores med at evaluere potentielle banebrydende teknologier og se, om FlowOx™ ville være af nogen interesse og relevans for patienter – hvis vi skulle opfylde et udækket medicinsk behov.

EXCITE Internationals konklusion og anbefaling var klar og positiv, de opfordrede os til at gå videre: Udvikle og bringe FlowOx™ til MS-patienter så hurtigt som vi kan!

Yderligere 7 individuelle tilfælde bekræftede Lauras historie.

I løbet af de følgende 9 måneder interviewede Dr. Gabriela Fortes (MD), neurolog, 7 MS-patienter med lignende symptomer som Lauras, og resultaterne var de samme. Dr. Fortes konkluderede:

“I alt 7 patienter blev interviewet, de rapporterer en klar indvirkning på symptomer som smerte (4 ud af 4), kramper (2 ud af 3) og spasticitet (4 ud af 6)”.

Dr. Fortes konkluderede yderligere: “Rapporterne indikerer, at brug af intermitterende negativtryksterapi i ca. 60 minutter dagligt resulterer i klinisk meningsfuld reduktion i spasticitet, smerte og kramper, der varer i mere end 24 timer.”


Scroll to Top